luni, 25 februarie 2008

Ce atata istorie?!

„E timpul ca Serbia să îşi vadă de drum şi să accepte că acest Kosovo nu le mai aparţine. În definitiv, vorbim despre ceva ce s-a întâmplat în anul 1389!”

„Ce atata istorie?”

„Clarificarea statutului Kosovo ar trebui să ajute Balcanii să-şi lase în urmă secole de lamentări şi sentimentalisme”. via

Ghici ghicitoarea mea...cine a rostit aceste fraze de poveste?

Nu, nu i nici kosovar, albanez, nici american, nici musulman de rand, care habar n are de istorie si de importanta acesteia si care nu stie unde este Europa, Serbia, Albania, Kosovo si cu ce se mananca ele si care de abia isi poate scrie numele pe o bucata de hartie ce sa mai vorbim de intelegerea psihologiei altor popoare...

E nimeni altul decat...Condoleezza Rice.
Cine e ea?
Pai este secretarul de stat american care jongleaza cu politica externa a celei mai cea „democratie” din lume – SUA, hiperputerea zilelor noastre.

Ea ar trebuie sa stie unde este Europa, Serbia, Kosovo si ce reprezinta ele, dar....ce conteaza ce au fost si sunt?
Ce mai conteaza ca au o alta mentalitate, o alta istorie decat cea a „poporului” american? Daca America zice ca istoria nu mai conteaza pentru sarbi atunci asa sa fie!!!
Wtf?!!
Doar suntem SUA, da? Noua Roma. Noul Cezar. Noul imperiu, democratic insa.
Vorba unui rege francez (nu ne incurcam cu al catelea sau cum il chema, ca doar suntem americani) – dupa noi (adaptare de la mine, ca noi putem) potopul!

E ca si cum i ai intreba pe americani de ce tin asa de mult la 11 septembrie, in fond a fost cu ceva ani in urma si wtf au murit doar cativa in comparatie cu sutele de milioane de americani; de ce mai sarbatoresc ziua natioanala; de ce mai respecta constitutia ca deh, a fost scrisa de ceva vreme si poate nu mai e asa de trendy; de ce mai gasesti inca mai mult decat celebrii veterani de razboi din Vietnam – majoritatea hipersensibili si lamentabili, ca, deh, au fost oamenii la razboi, de parca ar fi fost primii sau ultimii care au facut asta, ca doar Vietnamul fuse si se duse de ceva vreme, si lista ar putea continua.

Ce atata democratie?
Ce daca altora le place comunismul, dictatura, etc?
In fond democratia asta „s a inventat” cu multa vreme in urma asa ca....

Ce atata....?

10 comentarii:

Constantin spunea...

Numai o natiune care are o vechime de cel putin 10 secole va putea aprecia istoria. A sa si a altora.

andrei manea spunea...

Bine spus Dorina! Ce misto ar fi daca le-am putea spunea sta amricanilor in direct pe unul din postutile lor nationale de STIRI! Cred ca le-ar pica un pic greu, dar poate ar privi cu alti ochi ce se intampla pe aici!
;)

DORina spunea...

@constantin: Da, dar si celelalte natiuni, care nu se bucura de vechimea asta, daca ar face un efort minim poate ar mai intelege cate ceva, asa..

@artistu: Am putea incerca dar parca vad ca s ar produce o defectiune tehnica taman atunci:)).
Sincer? Nu cred ca le ar pica greu foarte multora, si nici perspectiva nu si ar schimba o prea mult, daca ar fi fost atat de simplu si ar fi schimbat o demult..

INconstantIN spunea...

I lav amerika!:D

DORina spunea...

@ inconstantin: si americanii:))!

Ovidius Naso spunea...

nu stiu daca esti informata despre chestiile astea care pentru unii par exagerate dar Bush ca si Condoleeza sunt membrii recunoscuti ai masoneriei. Si tatal si bunicul lui W.Bush au fost in aceasta organizatie oculta. Metodele acestei organizatii sunt razboiul,dezinformarea, deviza lor: "unde curge sangele curg si banii" iar ei fac tot posibilul pentru a destabiliza pacea mondiala. Stiu ca suna a teoria conspiratiei exagerata dar s-a facut si un documentar al BBC unde arata clar lucrurile astea. In Marea Britanica dupa statistici s-a descoperit ca peste 30% dintre ofiterii de politie sunt membri ai masoneriei. In rest imi place cum ai scris :)tot asa

Ovidius Naso spunea...

Marea Britanie este condusa tot de masoni ceea ce explica aderarea ei la UE (englezii au fost mereu separati de continent si ii iubesc pe francezi cum ii iubim noi pe unguri sau pe rusi) si colaborarea de minune cu SUA. Gata nu mai zic nimic pa!pa!

DORina spunea...

Da, am citit despre masonerie si alte "cluburi" din astea "selecte" tot felul de articole, carti, etc, am scris si aici un post despre rozicrucieni, tot o "specie" de masoni...mersi de apreciere, te mai astept:)

andrei manea spunea...

Apropo de ce spuneai tu Dorina, cica lu Vlad Petreanu (amaradezi) i s-a intamplat cand era angajat in America, la inceputul razboiului din Serbia!
;)

DORina spunea...

Nu stiam patania dar nu ma mira...