luni, 7 aprilie 2008

Blogging-ul poate fi letal

Stresul de a ţine la zi un jurnal online - blog, sedentarismul, lipsa de somn şi o dietă alimentară nesănătoasă constituie o combinaţie potenţial letală care a început să facă victime pe internet.

În urmă cu două săptămâni, în North Lauderdale, Florida, a avut loc înmormântarea lui Russel Shaw, un blogger prolific ce s-a stins la vârsta de 60 de ani în urma unui infarct. În decembrie, un alt blogger, care se axa pe tehnologie, Marc Orchant, a murit la vârsta de 50 de ani în urma unui atac coronarian masiv. Tot în aceeaşi perioadă, un al treilea, Om Malik, în vârstă de 41 de ani a supravieţuit în urma unui infarct. Prietenii, colegii şi rudele celor decedaţi încă se întreabă dacă bligging-ul este periculos.

Bloggerii au început să fie conştienţi de riscurile meseriei, astfel încât au început să facă schimb de sfaturi pentru supravieţuire. În urmă cu o lună, pe Problogger.com, australianul Darren Rowse, care scrie pe mai multe bloguri, a oferit cititorilor săi un manual de supravieţuire. Printre sfaturi se numără acela de a "tăia lanţurile scriiturii" şi "a se întoarce la scrisul ideilor în carneţele".

Via

Posibile solutii: intalniri blogosferice in parcuri, sali de sport, stadioane, munte, mare, vreun maraton al bloggerilor, campionat de fotbal, baschet, etc...

0 comentarii: